Home Login

BLOCKCHAIN MULTIPLE CHOICE QUESTION MCQ

Categories: BLOCKCHAIN

1. The height of the block is the ____ in the chain between it and the genesis block.


A) Metadata that is

B) Number of blocks

C) Merkle tree hash

C) Size of the memory cache

Answer: B) Number of blocks


2. Which of the following problems did Blockchain solve for cryptocurrencies?


A) Anonymity

B) Double Spending

C) Destination of currencies

D) None of the above

Answer: B) Double Spending


3. Blockchain does not provide?


A) Security

B) Immutability

C) Fault tolerance

D) Fast transaction time

Answer: D) Fast transaction time


4. A contract in size is restricted to,


A) 24576 Bytes

B) 1 Kilo Bytes

C) 23575 Bytes

D) No limit

Answer: A) 24576 Bytes


5. What is the purpose of a Nonce?


A) Follows nouns

B) A Hash Function

C) Prevents Double Spending

D) Send Information to the Blockchain Network

Answer: C) Prevents Double Spending


6. What is cold storage?


A) A place to Hang your Coat

B) A private key connected to the internet

C) A private key not connected to the internet

D) A desktop wallet

Answer: B) A private key connected to the internet


7. What powers the Ethereum Virtual Machine?


A) Gas

B) Ether

C) Bitcoin

D) Block Rewards

Answer: A) Gas


8. What is Proof of Stake?


A) A certificate needed to use the blockchain

B) A password needed to access an exchange

C) How private keys are made

D) A transaction and Block Verification Protocol

Answer: D) A transaction and Block Verification Protocol


9. What is Not a Ledger type considered by users in Blockchain?


A) Distributed Ledger

B) Decentralized Ledger

C) Both A and B

D) None of these

Answer: D) None of these


10. What are mechanisms that allow tokens and other digital assets from one blockchain to be securely used in a separate blockchain called?


A) Parachains

B) Blockbabies

C) Sidechains

D) Altchains

Answer: A) Parachains


11. If a hacker wanted to alter a blockchain, what percentage of the block copies would he have to alter?


A) Only his copy

B) 1%

C) 51%

D) 100%

Answer: C) 51%


12. What biblical name is given to the first block in blockchain?


A) Primal

B) Origin

C) Genesis

D) Ada

Answer: C) Genesis


13. Bitcoin is created by ______.


A) Saifedean Ammius

B) Satoshi Nakamoto

C) Vitalik Buterin

D) None of these

Answer: B) Satoshi Nakamoto


14. Decentralized blockchains are immutable?


A) True

B) False

C) Can be true or false

D) Cannot say

Answer: A) True


15. A blockchain is a type of?


A) Object

B) Database

C) Table

D) View

Answer: B) Database

Top articles
LBank Exchange Will List NETON (NTO) on April 25, 2022 Published at:- Argo Blockchain takes dollar70.6M from NYDIG subsidiary Published at:- Tokenized Real-World Asset Market Continues Defying Broader Market Crash Published at:- Terra Blockchain Halted, Ripple CTO Defends Elon Musk, Coinbase Users Have Issues Accessing Accounts Published at:- Brazil in Bitcoin Adoption Drive: Blockchain.com's Expansion, Miners' Tax Break, Real Estate Firm's BTC Choice Published at:- 30 Years After Coining the Term ‘Metaverse’, Neal Stephenson Launches Blockchain ‘Lamina1’ Published at:- Blockchain Could Help Aussie Government Recover dollar45 Million Annually Published at:- You Can Change The World With Blockchain: Dr. Jane Thomson Published at:- Snapshot adds 'shielded voting' to DAOs to help solve voter apathy Published at:- You can now mentor your favorite musician via blockchain streaming service 'Audious' Published at:- Minecraft Bans NFTs and Blockchain Integrations Published at:- Blockchain Fest Singapore 2023 reports sponsorship Published at:- What is a smart contract in Blockchain and How does it Work Published at:- Secure Medical Records Using Blockchain Technology Published at:- The Role of Holistic Learning in Developing Blockchain Skills for Youth Published at:- How to Stay Updated with the Latest News and Trends in the Blockchain Community Published at:- Must Have Skills for Blockchain Developers in 2024 Published at:- Top Promising Blockchain Crypto Published at:- BLOCKCHAIN MULTIPLE CHOICE QUESTION MCQ Published at:-
Main Category
|| Bitcoin || Crypto News || US || All India || UAE || UK || All World || DIGITAL CURRENCY || CANADA || AUSTRALIA || USA || BLOCKCHAIN || ETHERUM NEWS || NFT || Dogecoin || Other || Health || Multiple Choice Question (MCQ) ||
closeConn($conn); ?>